alfonzamariaeppinger.com

 

 

 

Молитва про беатифікацію
Матері Альфонси Марії Еппінгерової

 PrintКонтактBack

Засновниці Конгрегації Сестер Божественного Відкупителя
Небесний Отче,
Ти дарував благодать Матері Альфонсі Марії, щоб вона від самого дитинства була пройнята таїною хреста і в ньому відчула милосердну любов, якою Ти любиш усіх людей.
З Твого натхнення вона заснувала Конгрегацію, яка повинна служити для того, щоб всі ті, котрі страждають духовно або фізично, пізнали Твою любов. Через Євхарис-тію Ти дарував їй силу працювати задля спасіння.
Розпали в нас бажання, щоб ми дозволили любові Христа-Відкупителя перемі-нити нас і своїм життям свідчити про неї всім, кого зустрінемо.
За її заступництвом почуй моє (наше) прохання .......... і – якщо це згідно з Твоєю волею – яви нам благодать, щоб ми могли якнайшвидше вшановувати Матір Альфонсу Марію як благословенну.


Просимо Тебе через Христа, Господа нашого. Амінь.

З дозволу Єпископа
Віталія Скомаровського, Генерального Вікарія
Києво-Житомирської Дієцезії

Ті, котрі за заступництвом
Матері Альфонси Марії
отримають великі благодаті,
нехай повідомлять про це
за наступною адресою:
Postulazione M. A. M.
Via del Casale Piombino,14
I-00135 ROMA
e-mail: postulazionemam@libero.it

 

Духовний досвід і Заснування Згромадження


Єлизавета Еппінгерова народилася 9 вересня 1814 року в Нідерброні (Франція). Під час реформації династія Еппінгерів – на відміну від інших – залишилась серед тих, хто дотримався вірності католицькій вірі. Батьки були набожними та богобійними селянами, що чесно жили і докладали зусиль, щоб одинадцятьом дітям дати добре християнське виховання. Тяжка та виснажлива праця не завадила їм молитись щоденно Розарій.
Єлизавета була чуйною, розсудливою і вже в досить ранньому віці в ній можна було помітити прояви Божої благодаті. Маючи лише три роки, вона вже сама хоче молитися „Отче наш” та „Радуйся, Маріє” – основні молитви християнина-католика. Чим більше вона пізнавала Бога, тим більше розуміла, що гріх – це непослух та невдячність, кривда та образа, зло та несправедливість по відношенню до Бога. Таким чином, Єлизавета постановила боротися із кожним гріхом. Роздум про страждання і смерть Відкупителя додавав їй сили в цій боротьбі та, водночас, розпалював у ній бажання добровільного покаяння та примирення.
Із допомогою настоятеля отця Йона Давида Рейхарда, який був прикладом святого життя в священстві та великим знавцем людей, вона старанно та охоче вивчає катехизм. Незабаром настоятель сам переконується, що Єлизавета є дитиною із винятковим вмінням співпрацювати із Божою благодаттю. Маючи чотирнадцять років, вона вперше приймає святе Причастя. На той час її сповідник дозволив їй приступати до Причастя кожних вісім днів. Через Євхаристію її зв’язок з Богом зміцнюється ще сильніше. Будучи п’ятнадцятилітньою дівчиною, вона відчуває себе повністю залежною від Бога. Отець Йоан Давид Рейхарда став для неї мудрим, міцним, цілеспрямованим супровідником, і вона все більше усвідомлювала, що Бог допускає випробування, щоб звільнити її від усього земського, та спонукає її в даний момент цілком віддатися до диспозиції Божим задумам.
Протягом наступних років вона тішиться своїм здоров’ям, однак невдовзі настають суворі та тяжкі випробування. Сім з половиною років страждань приковують її до ліжка, але витриманість в стражданнях і молитва ще сильніше посилюють її зв’язок із таїною хреста (Mysterium crucis), що сприятливо впливає на всіх, хто її відвідує.
Протягом своєї хвороби, вона отримує містичні дари, передусім надзвичайний дар розсудливості. За допомогою цього дару вона вміє пізнавати людські серця, знаходити приховані речі та заповідати майбутні події. Навіть тяжка хвороба не змусила Єлизавету полишити думку про своє Богу посвячене життя, яку вона віддавна носила у своєму серці. Бажаючи вступити до згромадження з існуючим уже статутом, Боже Провидіння покерувало так, що вона – з дозволу місцевого єпископа – 28 серпня 1849 року заснувала нову Конгрегацію Дочок Божественного Відкупителя, яка відповідала тогочасним потребам.

Натхненна любов’ю святого Альфонса до бідних,


 

Slovakia Germany Spain Croatia France India Netherland Ukraine Hungary Italy Portugal USA Angola Kamerun Bolivia Namibia Argentína